dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Adverteren | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
aasgierfonds
 Vandaag 25-06-2018
18646 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5excasso
6out-of-pocket kosten
7debt service coverage ra...
8inkomen
9generatie Y
10hypotheekrenteaftrek
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
25-06Vollgeld
25-06depositobank
25-06full reserve bank
25-06vroegcyclisch
25-06Eurogroep
25-06aasgierfonds
25-06prijsvork
24-06kenniseconomie
24-06ict
24-06digital nomad
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens


Voorheen: College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Nederlandse 'privacy waakhond'. Per 1 januari 2016 is het 'College Bescherming Persoonsgegevens' (CBP) van naam veranderd, en wel in 'Autoriteit Persoonsgegevens'. Houdt tot mei 2018 toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Na die datum wordt dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De aanleiding werd gevormd door belangrijke wijzigingen van de Wbp per die datum. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes opleggen als organisaties de Wbp overtreden. Daarnaast geldt vanaf 1 januari de meldplicht datalekken.
Internet: autoriteitpersoonsgegevens.nl.


Zie ook: zelfstandig bestuursorgaan, quango, Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming, Big Data, datamining, datalek, Wet meldplicht datalekken, General Data Protection Regulation, Algemene verordening gegevensbescherming, data protection officer.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Adverteren | Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet