dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Adverteren | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
nepmunt
 Vandaag 25-04-2018
18471 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5excasso
6out-of-pocket kosten
7inkomen
8debt service coverage ra...
9generatie Y
10hypotheekrenteaftrek
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
25-04wilde staking
25-04staking
25-04vals geld
25-04valsemunterij
25-04nepmunt
25-04vaststellingsovereenko...
25-04minnelijke schikking
25-04herslag
24-04makken
24-04vloeibaar aardgas
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Algemene verordening gegevensbescherming


Afgekort: AVG.

Nederlandse uitwerking van de Europese verordening 'General Data Protection Regulation' (GDPR) met betrekking tot de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van die gegevens in de Europese Unie.
De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de AVG.
De verordening zal in mei 2018 in werking treden en vervangt per die datum de Wet bescherming persoonsgegevens.
De vernieuwing van de regelgeving was met name noodzakelijk door door de enorme groei van het digitale dataverkeer.
Regels omtrent het beschermen van persoonsgegevens worden veel strenger. Ook moet de bezoeker van een site expliciet akkoord geven voordat de persoonsgegevens verwerkt mogen worden.
Boetes voor overtredingen gaan fors oplopen.

Informatie en antwoorden op vragen over de bescherming van persoonsgegevens - ook bij financiële transacties (denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van leningen en kredietregistratie) - zijn ook te vinden op www.mijnprivacy.nl.

Engels: General Data Protection Regulation, afgekort GDPR.


Zie ook: Big data, datamining, identiteitsfraude, General Data Protection Regulation.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Adverteren | Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet