dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
eurozonebegroting
 Vandaag 21-11-2018
18867 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10inkomen
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
20-11ultimate forward rate
20-11forward rate
20-11achtergestelde lening
20-11Black Friday
20-11eurozonebegroting
19-11turboliquidatie
19-11Philadelphia Federal I...
19-11Philly Fed-index
19-11Empire State index
19-11Bloomberg
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

total return


Ook: totaal beleggingsresultaat, totaalrendement.
Het rendement (totale opbrengst uitgedrukt in procenten) van ontvangen dividend op een aandeel of rente op een obligatie plus de koerswinst op het desbetreffende effecten.

Stel bijvoorbeeld dan een bepaald aandeel in de meetperiode 5% in koers steeg en 4% dividendrendement genereerde, dan is de total return 9% (het totaal kan natuurlijk ook negatief zijn).
Meestal wordt de total return over een kalenderjaar berekend of weergegeven. De total return wijkt af van het dividendrendement.

Voorbeeld
'For Stocks in the Developed World, It Was a Decade of Zeros - The developed world over all had a total return of only about 2 percent for the years from 2000 through 2009, and the United States did worse....The United States stock market lagged even that modest return. According to the MSCI indexes, which measure virtually all stock markets using consistent criteria, an investor in the American market who reinvested all dividends - and who somehow avoided all taxes and transaction costs for the decade - would have ended 2009 with 12 percent fewer dollars than when the decade began. That is an annual return of negative 1.3 percent.'
Bron: NY Times - 01-01-2010.


Zie ook: rendement, total return index, rendement op aandelen, rendement obligaties. Vergelijk: dividendrendement, koersrendement, couponrendement, abnormal return, active return.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter T.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet