dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Economic Operator Registration and Identification
 Vandaag 23-02-2019
18971 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10arm's length-beginsel
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
22-02European Research Grou...
21-02ERG
21-02IPSA
21-02Independent Parliament...
21-02uittredingsakkoord
21-02brexitdeal
21-02days sales outstanding
21-02Late Payment Directive
21-02betalingsachterstand
20-02instant payments
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

jubileumaandeel


Speciale categorie aandelen die ter gelegenheid van een verjaardig van een vennootschap zijn uitgegeven.
Meestal kennen dergelijke aandelen rechten en voorwaarden die afwijken van die van gewone aandelen (bijvoorbeeld als het gaat stemrecht, overdraagbaarheid/verhandelbaarheid, dividend en dergelijke).

Voorbeeld
Ter gelegenheid van het aanstaande 125-jarig jubileum in 2011 hebben de besturen van Het Concertgebouw NV en Het Concertgebouw Fonds in het besluit genomen een gelimiteerd aantal aandelen uit te geven, waarvan certificaten van aandeel (in de brochure Jubileumaandelen genoemd) worden aangeboden aan het publiek. De opbrengsten uit dit fonds zijn bedoeld voor restauratiewerken en educatieve projecten.
De aandelen kosten € 250 per stuk, maar kunnen alleen worden gekocht na het doen van een fiscaal aftrekbare gift van € 12.250 aan Het Concertgebouw Fonds. Die schenking geeft recht op inschrijving op de Jubileumaandelen. In de tweede plaats ontvangt de schenker een recht op een zogenaamd Muzikaal Dividend dat aan de gift is verbonden. De schenkingen komen in een zogeheten endowmentfonds waarvan het de bedoeling is dat het zal uitgroeien tot 50 miljoen.
Houders van een Jubileumaandeel hebben het recht om agendapunten in te dienen, aanwezig te zijn bij de vergaderingen van aandeelhouders en daar het woord te voeren. Zij hebben geen stemrecht en geen recht op financieel dividend.
Het Jubileumaandeel is beperkt overdraagbaar. De houder van het Jubileumaandeel kan het Jubileumaandeel schenken of nalaten aan zijn of haar kinderen of kleinkinderen. Daarnaast
kan het Jubileumaandeel weer worden verkocht aan Het Concertgebouw Fonds voor € 250. Het is niet mogelijk het Jubileumaandeel aan anderen over te dragen of na te laten.
Bron: brochure Koninklijk Concertgebouw, "Uw aandeel in de toekomst van Het Concertgebouw, Eens in de 125 jaar, een klinkende emissie"


Zie ook: aandeel, jubileumdividend. Vergelijk: spelersobligaties, premiespaarobligatie, future flow transactie, donatie, legaat, endowment fund, vermogensfonds, goed doel.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter J.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet