dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Blauwe Vrijdag
 Vandaag 26-04-2019
19123 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8Beige Book
9o/g
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
25-04deadline for payment
25-04term of payment
25-04betalingstermijn
24-04verborgen waarde
24-04witte olifant
24-04tillen
24-04bottom line
24-04informatie-asymmetrie
24-04stille reserve
24-04leefgeld
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Bureau Krediet Registratie


Afgekort: BKR.

Een in Tiel (Gelderland) gevestigde onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Deze in 1965 opgerichte instelling registreert kredieten aan en de kredietruimte van particulieren (consumenten), en vooral de afloop daarvan (is een lening volledig en tijdig terugbetaald of niet).

Kredietverstrekkers moeten elke lening aanmelden bij Bureau Krediet Registratie (BKR); dat is een wettelijke plicht. Zij gebruiken het systeem ook als er een nieuwe kredietaanvraag binnenkomt.
Voor een beoordeling van een kredietaanvraag kan door een deelnemer aan het BKR informatie over de aanvrager worden ingewonnen (de BKR-toetsing). Deze informatie helpt deelnemers bij hun afweging of het verantwoord is een nieuw krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico’s te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

In het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) staan de betalingsverplichtingen van alle consumenten die in Nederland een krediet (bijvoorbeeld: een lening, een creditcard of een kredietlimiet op een betaalrekening) of gsm-abonnement hebben of hadden in de afgelopen vijf jaar; het gaat hierbij niet alleen om kredieten waarbij betaalproblemen zijn ontstaan (zwarte lijst of 'blacklist', ook wel negatieve registratie genoemd) maar om alle kredieten.

Internet: www.bkr.nl.


Zie ook: krediet, consumptief krediet, schuld, schuldregister, kredietregistratie, negatieve registratie (kredietregistratie), positieve registratie (kredietregistratie), krediethistorie, betalingsachterstand, betalingsmoraal, schuldregister, BKR-toetsing, problematische schulden, overkreditering, Landelijk Informatiesysteem Schulden. Vergelijk: Centrale voor kredieten aan particulieren (België), Centrale voor kredieten aan ondernemingen (België), FICO-score.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter B.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet