dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
staatsbalans
 Vandaag 19-03-2019
19033 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10arm's length-beginsel
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
19-03overheidsbalans
19-03staatsbalans
18-03damesclausule (Code Ta...
18-03old boys network
18-03vrouwenquotum
18-03glass cliff
18-03glazen klif
15-03Theresa May Day
15-03B-day
15-03energiearmoede
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

incubator


Ook: business incubator. Een organisatie die is opgezet om nieuwe technologieën of ondernemingsconcepten te stimuleren en tot wasdom te brengen, en deze zover te krijgen dat ze interessant worden voor venture capital verstrekkers. In het Nederlands wordt een incubator soms ook betiteld als 'broedplaats', 'broedkast', 'kraamkamer' of 'startupfabriek'.

De incubators voorzien vooral ook in praktische ondersteuning, zoals huisvesting, juridische, financiële en technologische ondersteuning.
Incubators worden op hun beurt vaak ondersteund door venture capital-maatschappijen, die hen vaak weer zien als een broedplaats voor nieuwe deelnemingen (early stage investeringen).

Typisch aan een incubator is dat ze veelal mikken op grotere volumes bedrijven die zij ondersteunen. Omdat zij een redelijk standaard dienstenaanbod hebben, staan hun programma's open voor grotere aantallen bedrijven (dit in tegenstelling tot een accelerator). Er zijn vooraf wel een aantal criteria waar potentiële bedrijven aan moeten voldoen, maar die zijn erg laagdrempelig.
Incubators werken meestal voor onbepaalde duur met startende ondernemingen samen. De samenwerkingsperiode duurt al snel meer dan één jaar en heeft vaak geen duidelijke afgebakende start- of einddatum. Veel incubatorprogramma's staan doorgaans permanent open; jonge bedrijven kunnen toetreden wanneer het hen uitkomt, en verlaten het programma wanneer zij denken dat ze er alles uitgehaald hebben.

Voorbeeld
'Rockstart Accelerator, een broedkast voor beginnende bedrijven, verdubbelt de tijd die gestoken wordt in veelbelovende startups. De startupfabriek, gevestigd in Amsterdam, startte dit jaar met het op weg helpen van opkomende bedrijven. Uit de paar honderd inzendingen worden elk jaar tien bedrijven geselecteerd die mee mogen doen. Rockstart investeert vervolgens 10 tot 15 duizend euro in de vorm van bijvoorbeeld training, huisvesting en een netwerk van investeerders.'
Bron: NU.nl - 16-11-2011.

De startende ondernemingen die worden begeleid zijn worden ook wel incubatees genoemd.


Zie ook: ondernemingsfase, vroegefasefinanciering, early stage, start-up, starter, incubatee, entrepreneur, venture capital, financier, durfinvesteerder, kraamkamergedachte, Global Entrepreneurship Monitor, UBI-Index. Vergelijk: accelerator.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter I.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet