Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Memorial Day
Officiële Amerikaanse feestdag op de laatste maandag in mei waarop ... >>
 Vandaag 25-05-2020
19994 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 smurfen
2 zuinige vier
3 ouwe jongens krentenbrood
4 R-squared
5 Ramadan Rush
 Thema's
 Recent verbeterd
25-05Federal Reserve System
25-05begrotingscyclus
25-05kostgeld
25-05anticyclische begrotin...
25-05zwartwassen
25-05free rider
24-05side letter
24-05gedeeld bestuursvoorzi...
24-05symbolisch bedrag
24-05Ramadan Rush
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6o/g
7onder embargo
8out-of-pocket kosten
9excasso
10arm's length-beginsel

valley of death


Ook: death valley.
De vallei des doods.
Jargon uit de wereld van venture capital. Bedoeld wordt de risicovolle periode tussen het moment dat een jonge onderneming startkapitaal krijgt en het moment waarop de onderneming een serieuze afzetmarkt weet te ontwikkelen en echt omzet gaat maken. Dat is een risicovolle ondernemingsfase, een gevarenzone. In die periode ontstaan vaak cashflow-problemen.
Startende ondernemingen (start-ups) hebben vaak in de aanloopfase veel geld nodig (er wordt ook wel gesproken van een hoge 'burn rate'). Het is lastig om creatieve, vernieuwende ideeën om te zetten in producten die doordringen in de markt.
Als na langere tijd en meerdere aanvullende financieringsrondes en kapitaalstortingen een nieuw ontwikkeld product in de markt gezet moet worden haken investeerders vaak af omdat ze vinden al genoeg in de onderneming geïnvesteerd te hebben. De onderneming kan dan moeilijk verder, een faillissement ligt op de loer.

De naam is een variatie op valley, een gebied waar jonge ondernemingen (in bijvoorbeeld de ict, bio- en life-science sectoren) opgestart zijn, meestal met behulp van venture capital.
Denk ook aan Death Valley, een gebied in Californië (net als Silicon Valley....) met extreme droogte en hoge temperaturen waar zelfs vandaag de dag nog regelmatig mensen omkomen als gevolg van het extreme klimaat.

Voorbeeld

  • '‘Qua geld komen we er samen net uit. We zoeken nog een investering om onze groei te realiseren. Als start-up ga je eerst door de zogenoemde ‘valley of death’ waarbij je verlies maakt. Daar zijn we net uit, we kunnen onszelf bedruipen.'
    Bron: NRC, serie Verdienen & Uitgeven, interview met ondernemer Clint Hogestyn - 15-07-2019.

  • 'Een compleet nieuwe machine ontwikkelen en op de markt brengen, zoals Cerescon heeft gedaan, is een bijzonder kapitaalintensief proces. Een goed idee bedenken is nog maar het begin. Met name de doorontwikkeling, waarbij een machine niet alleen in grote aantallen gebouwd moet kunnen worden maar je ‘m ook makkelijk moet kunnen onderhouden kost veel geld en doorzettingsvermogen. Van Vinken: “Dat is de valley of death waar veel beginnende bedrijven vastlopen. Vanaf dat moment heb je echt miljoenen nodig.”'
    Bron: RTLZ.nl - 10-02-2020.Zie ook: valley, ondernemingsfase, start-up, scale-up, innovatie, opstartkosten, aanloopverlies, burn rate, rode cijfers, venture capital, financieringsronde, hockeystick (profiel), white space investment.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter V.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet