Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
force majeure
 Vandaag 26-02-2020
19903 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 AFM-mannetje
3 rentmeesterschap
4 force majeure
5 middeninkomen
 Thema's
 Recent verbeterd
26-02arbeidsmigrant
26-02onbemande kassa
25-02transitiepijn
25-02frictiekosten
25-02CPB Wereldhandelsmonit...
25-02metalisme
25-02force majeure
25-02identificatiestorting
25-02point of sale
25-02zelfscankassa
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6o/g
7out-of-pocket kosten
8onder embargo
9excasso
10arm's length-beginsel

wall crossing


Bij 'wall crossing' geeft een investeringsbank een geselecteerde groep potentiële investeerders pas na het tekenen van een strikte geheimhoudingsovereenkomst toegang tot vertrouwelijke informatie over een onderneming die een nieuwe financieringsronde overweegt door onderhandse plaatsing van effecten. De investeringsbanken doen dit namens hun cliënt, de onderneming die haar kapitaal wil versterken.

Deze beleggers moeten eerst een geheimhoudingsovereenkomst ondertekenen (een 'non-disclosure agreement' of afgekort NDA) voordat ze nadere informatie ontvangen over een hen tot dan toe nog onbekende onderneming. Pas na het ondertekenen van de geheimhoudingsovereenkomt wordt die informatie - in het jargon ook wel 'material non-public information' (MNPI) genoemd - verstrekt. Anders gesteld, de beleggers worden na het tekenen van de geheimhoudingsovereenkomst 'over de muur' gehaald. De beleggers verplichten zich ook gedurende een vastgestelde periode geen gebruik te maken van de geleverde informatie en niet te handelen in het aandeel, dit ter voorkoming van handel met voorkennis.
Zodra de de naam van de onderneming na het 'wall crossing' bekend is gemaakt zullen de investeringsbanken ook zoveel mogelijk informatie en feedback lospeuteren bij deze beleggers. Deze informatie helpt hen bij het peilen van de interesse, de prijsbepaling en dergelijke.
Wall crossing is dus zowel marktverkenning als pre-marketing onder een strikte geheimhoudingsplicht, gecombineerd met de verplichting om de aangeleverde informatie niet te gebruiken gedurende een bepaalde periode.


Zie ook: disclosure, follow-on offering, non-disclosure agreement, onderhandse plaatsing, financieringsronde, material non-public information, handel met voorkennis, gelijk speelveld, transparantie. Vergelijk: pre-sounding.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter W.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet