dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
geïmporteerde inflatie
Er wordt gesproken van geïmporteerde inflatie indien de ... >>
 Vandaag 19-03-2024
21776 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 penny wise, pound foolish
2 inducement
3 expansiefase
4 showstopper
5 Dogs of the Dow
 Thema's
 Recent verbeterd
18-03digitaal huishoudboekj...
18-03middeninkomensval
18-03geïmporteerde inflatie
18-03raad van commissarisse...
18-03rentebaten
18-03cash
18-03vredesdividend
18-03Bloomberg Commodity In...
18-03The Four Horseman
18-03ShareAction
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2ouwe jongens krentenbroo...
3onder embargo
4debt service coverage ra...
5out-of-pocket kosten
6excasso
7reconciliatie
8arm's length-beginsel
9negatief eigen vermogen
10R-squared
Uw steun is hard nodig... Doneer nu

wereldeconomie


Economie: het geheel van economische betrekkingen tussen alle landen van de wereld. Dat is meer dan de optelsom van de economieën van alle afzonderlijke landen (bijvoorbeeld het optellen van het bruto nationaal product van alle landen), het zegt ook iets over de (complexe) interactie en onderlinge beïnvloeding van en afhankelijkheden tussen landen. Door de toegenomen globalisering zijn die onderlinge invloeden en afhankelijkheden tussen landen sterk toegenomen. Alle economieën samen zijn een wereldwijd economisch systeem gaan vormen, de wereldeconomie.
Het is lastig om een precieze waarde aan de omvang van wereldeconomie te hangen, de schattingen lopen sterk uiteen. Het is een vrij abstract begrip.

Voorbeeld

  • 'Het IMF repte dinsdag, bij de presentatie van de vooruitzichten voor de wereldeconomie, van een ‘precaire fase’. De verwachte groei werd voor vrijwel de gehele wereldeconomie neerwaarts bijgesteld. ....Het IMF kijkt naar de gehele wereldeconomie, en in de jaren tachtig wás het Westen de wereldeconomie. Van het wereldwijde bruto binnenlands product kwam dertig jaar geleden 82 procent voor rekening van de gevestigde industrielanden. Het percentage is inmiddels gedaald tot onder de 60. En als koopkrachtverschillen in aanmerking worden genomen is het westerse aandeel nog maar 40 procent.'
    Bron: NRC - 14-04-2019.

  • 'De wereldeconomie zal in 2022 voor het eerst de 100 biljoen dollar overschrijden, twee jaar eerder dan eerder voorspeld. Dat meldt het Centre for Economics and Business Research. Het wereldwijde bruto binnenlands product zal worden opgekrikt door het aanhoudende herstel van de pandemie, hoewel het voor beleidsmakers moeilijk kan zijn om te voorkomen dat hun economieën weer in een recessie terechtkomen als de inflatie aanhoudt. Dat stelt de in Londen gevestigde denktank.'
    Bron: businessam.be - 26-12-2021.


Engels: world economy, global economy.


Zie ook: economie, macro-economie, reële economie, import, export, olieprijs, energietransitie, transitiepijn, comparatief voordeel, koopkrachtpariteit, globalisering, deglobalisering, slowbalisering, handelsblok, ontkoppeling, vrijhandel, handelspolitiek, protectionisme, open economie, gesloten economie, handelsconflict, handelsoorlog, United Nations Conference on Trade and Development, World Trade Organization, World Economic Outlook, World Trade Outlook Indicator, Global Economic Prospects, Global Trade Flow Index, BreakingViews Economic Spot-check, Baltic Dry Index, RWI/ISL Container Throughput Index, financiële markten, internationale financiële instellingen, Grote Depressie, Grote Recessie, kredietcrisis, eurocrisis, Great Lockdown, coronacrisis.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter W.
Volgend begrip:
 

Home | Doneer | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet