dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
geïmporteerde inflatie
Er wordt gesproken van geïmporteerde inflatie indien de ... >>
 Vandaag 19-03-2024
21776 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 penny wise, pound foolish
2 inducement
3 expansiefase
4 Dogs of the Dow
5 showstopper
 Thema's
 Recent verbeterd
18-03digitaal huishoudboekj...
18-03middeninkomensval
18-03geïmporteerde inflatie
18-03raad van commissarisse...
18-03rentebaten
18-03cash
18-03vredesdividend
18-03Bloomberg Commodity In...
18-03The Four Horseman
18-03ShareAction
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2ouwe jongens krentenbroo...
3onder embargo
4debt service coverage ra...
5out-of-pocket kosten
6excasso
7reconciliatie
8arm's length-beginsel
9negatief eigen vermogen
10R-squared
Uw steun is hard nodig... Doneer nu

roadshow


Een reeks presentaties, een promotietour.
In de financiële wereld een serie presentaties door bestuursleden van een onderneming aan beleggers, analisten en vaak ook financieel journalisten. Vaak bedoeld als charme-offensief in aanloop naar een beursgang of nieuwe emissie.
Deze presentaties gaan over de gang van zaken binnen de onderneming (financieel, strategisch, enzovoorts) en de verwachtingen voor de toekomst. De roadshows bieden informatie en achtergronden, uitleg over verschillende keuzemogelijkheden die beleggers geboden worden en een contact- en discussiemogelijkheid.

Roadshows worden meestal georganiseerd als de desbetreffende onderneming een emissie wil plaatsen, maar het kan ook gaan om investor relations in meer algemene zin (vergroten bekendheid van de onderneming). Vaak gaat het om bijeenkomsten in het buitenland.
Inmiddels worden roadshows ook al online (virtueel) georganiseerd ('virtuele roadshow').

Voorbeeld

  • 'JDE Peet's deed geen roadshow en dat beviel prima - Jeroen van Glabbeek weet de cijfers nog uit zijn hoofd. De ceo van CM.com ging oktober vorig jaar op een roadshow langs analisten en beleggers. Alles om zijn bedrijf naar de beurs te brengen......Het was een mooie tijd, maar Van Glabbeek noemt een virtuele roadshow een prima alternatief. .......Het lijkt me ook wel handig als je zoiets vanuit huis doet, vanachter je eigen bureautje. Dat is toch een stuk efficiënter.' Dat is precies wat Douwe Egberts heeft gedaan. Door de uitbraak van het coronavirus werden de presentaties van JDE Peet's, zoals Douwe Egberts tegenwoordig heet, voor potentiële investeerders allemaal gegeven via Skype, Zoom en Microsoft Teams. De virtuele roadshow werd donderdagochtend, één dag voor de beursgang, gepresenteerd als een succes.'
    Bron: FD - 28-05-2020.

  • 'De laatste 8 à 10 dagen voor de daadwerkelijke beursgang vinden de roadshows plaats: het laatste charme-offensief van het bedrijf richting potentiële investeerders, waarbij de Raad van Bestuur, inclusief de CEO de wereld rond reizen om zich voor te stellen, presentaties te geven en vragen te beantwoorden van geïnteresseerde beleggers. Althans: zo ging het voordat presentaties op afstand via Zoom en Teams het overnamen, vanwege de reis- en contactbeperkingen die overheden met het oog op besmettingsgevaar met Covid-19 hebben ingesteld.'
    Bron: Morningstar.be - 15-12-2021.


Engels: road show.


Zie ook: beleggersdag, capital markets day, investor relations, zakenbankier, managementteam, belegger, zakenkrant, analist, corporate action, emissie, beursgang, fusie, overname, book building, corporate disclosure policy, Schaal van Mock. Vergelijk: early look, beleggersdag.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter R.
Volgend begrip:
 

Home | Doneer | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet