dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
vakantiegeld
 Vandaag 21-05-2019
19152 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8Beige Book
9o/g
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
21-05groene obligatie
21-05Invest-NL
21-05 Bananasplit-kartel
21-05paradijsbelasting
20-05Three way Banana-split...
20-05belastingparadijs
13-05staartbelegging
10-05Taoiseach
07-05dry powder
07-05kapitaalmobiliteit
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Algemene verordening gegevensbescherming


Afgekort: AVG.

Nederlandse uitwerking van de Europese verordening General Data Protection Regulation (GDPR) met betrekking tot de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van die gegevens in de Europese Unie.
De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de AVG.
De verordening ios op 25 mei 2018 in werking getreden en vervangt per die datum de Wet bescherming persoonsgegevens.
De vernieuwing van de regelgeving was met name noodzakelijk door door de enorme groei van het digitale dataverkeer. De noodzakelijke voorbereiding was over het algemeen onvoldoende en onderschat. Op de laatste dagen voor 25 mei zijn consumenten geconfronteerd met een stortvloed van mailberichten met betrekking tot nieuwe privacy-voorwaarden van ondernemingen.
Regels omtrent het beschermen van persoonsgegevens worden veel strenger. Ook moet de bezoeker van een site expliciet akkoord geven voordat de persoonsgegevens verwerkt mogen worden.
Boetes voor overtredingen gaan fors oplopen.

Informatie en antwoorden op vragen over de bescherming van persoonsgegevens - ook bij financiële transacties (denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van leningen en kredietregistratie) - zijn ook te vinden op www.mijnprivacy.nl.

Engels: General Data Protection Regulation, afgekort GDPR.


Zie ook: Big data, datamining, identiteitsfraude, General Data Protection Regulation.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet