dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
conference call
Algemeen: een telefonische vergadering waarbij meerdere partijen ... >>
 Vandaag 30-07-2021
20940 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 Dogs of the Dow
2 transitie-inflatie
3 onder embargo
4 Federal Reserve Board
5 tapering
 Thema's
 Recent verbeterd
29-07conference call
29-07schaduwprijs
29-07prijzengeld
29-07startgeld
29-07unicorn
29-07salary-split
29-07split payments
29-07betaling
29-07betaalbedrijf
29-07Einhorn
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2ouwe jongens krentenbroo...
3debt service coverage ra...
4onder embargo
5o/g
6out-of-pocket kosten
7excasso
8arm's length-beginsel
9reconciliatie
10negatief eigen vermogen

persoonsgegevens


Ook: persoonlijke gegevens.
Alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is.
Er zijn veel soorten persoonsgegevens. Voor de hand liggende gegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens). Maar ook telefoonnummers en postcodes met huisnummers zijn persoonsgegevens.
Als het gaat om gevoelige gegevens - zoals iemands gezondheid, ras of etnische afkomst, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid, genetische gegevens of biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoon - wordt ook gesproken over 'bijzondere persoonsgegevens'. Deze zijn door de wetgever extra beschermd.

Voorbeeld

  • 'Bij de Fraudehelpdesk is vorig jaar voor ruim 41 miljoen euro aan schade door fraude gemeld. Dat is een sterke toename ten opzichte van 2019, toen er bij de desk voor ruim 26 miljoen euro aan meldingen binnenkwam. De Fraudehelpdesk signaleert dat criminelen in toenemende mate persoonlijke gegevens buit weten te maken waarmee ze zich overtuigend kunnen voordoen als iemand anders. .....Door kennis van persoonlijke financiële gegevens of van iemands stemgeluid zijn criminelen steeds beter in staat zich uit te geven voor een ander.'
    Bron: NOS.nl - 25-01-2021.

  • 'Nederlanders zijn voorzichtiger geworden met persoonlijke gegevens op internet. Van de internetgebruikers van 12 jaar of ouder heeft naar eigen zeggen 77 procent in 2020 de toegang tot locatiegegevens beperkt of geweigerd en stond 74 procent niet toe dat persoonlijke gegevens werden gebruikt voor commerciële doeleinden.'
    Bron: Emerce - 09-02-2021.



Zie ook: privacy, NAW (-gegevens), biometrie, vingerafdruk, gezichtsherkenning, selfiebetalen, data, Big Data, profiling, kunstmatige intelligentie, garbage in, garbage out, data-economie, datamining, datalek, identiteitsfraude, social engineering, doxing, gedragsrisico, kredietregistratie, leefstijlverzekering, Algemene verordening gegevensbescherming, Wet meldplicht datalekken, Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, Autoriteit Persoonsgegevens, Fraudehelpdesk, European Data Protection Board, data protection officer, Europese Dag van de Privacy, Patriot Act, US Cloud Act, Big Tech, Frightful Five, surveillancekapitalisme.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter P.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet