Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Second Gentleman
Splinternieuw begrip bij de inauguratie van Joe Biden en Kamela ... >>
 Vandaag 22-01-2021
20557 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 POTUS
3 AFM-mannetje
4 negatief eigen vermogen
5 SCOTUS
 Thema's
 Recent verbeterd
22-01roerende voorheffing
22-01dividend aristocrats
22-01special purpose acquis...
22-01doe-het-zelf-belegger
22-01betalingskorting
22-01estafettestaking
22-01Graaidag
22-01Fat Cat Wednesday
22-01baas-koelieratio
22-01beloningskloof
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6onder embargo
7o/g
8out-of-pocket kosten
9excasso
10arm's length-beginsel

persoonsgegevens


Ook: persoonlijke gegevens.
Alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is.
Er zijn veel soorten persoonsgegevens. Voor de hand liggende gegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens). Maar ook telefoonnummers en postcodes met huisnummers zijn persoonsgegevens.
Als het gaat om gevoelige gegevens - zoals iemands gezondheid, ras of etnische afkomst, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid, genetische gegevens of biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoon - wordt ook gesproken over 'bijzondere persoonsgegevens'. Deze zijn door de wetgever extra beschermd.


Zie ook: NAW (-gegevens), biometrie, vingerafdruk, gezichtsherkenning, selfiebetalen, data, Big Data, data-economie, datamining, datalek, identiteitsfraude, gedragsrisico, kredietregistratie, Algemene verordening gegevensbescherming, Wet meldplicht datalekken, Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, Autoriteit Persoonsgegevens, European Data Protection Board, data protection officer, Big Tech, Frightful Five, surveillancekapitalisme.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter P.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet