Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
strafbankje
Op de beurs. Populaire benaming voor het speciale segment van de ... >>
 Vandaag 16-04-2021
20724 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 AFM-mannetje
3 rentmeesterschap
4 onder embargo
5 o/g
 Thema's
 Recent verbeterd
16-04strafbankje
15-04Madoff, Bernhard Lawre...
14-04penny wise, pound fool...
14-04Coronarekening Algemen...
14-04loonfatsoen
14-04renumeratiecommissie
14-04remuneratiecomité
14-04wanbetaling
14-04openstaande facturen
14-04dubieuze debiteur
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6onder embargo
7o/g
8out-of-pocket kosten
9excasso
10arm's length-beginsel

persoonsgegevens


Ook: persoonlijke gegevens.
Alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is.
Er zijn veel soorten persoonsgegevens. Voor de hand liggende gegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens). Maar ook telefoonnummers en postcodes met huisnummers zijn persoonsgegevens.
Als het gaat om gevoelige gegevens - zoals iemands gezondheid, ras of etnische afkomst, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid, genetische gegevens of biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoon - wordt ook gesproken over 'bijzondere persoonsgegevens'. Deze zijn door de wetgever extra beschermd.

Voorbeeld

  • 'Bij de Fraudehelpdesk is vorig jaar voor ruim 41 miljoen euro aan schade door fraude gemeld. Dat is een sterke toename ten opzichte van 2019, toen er bij de desk voor ruim 26 miljoen euro aan meldingen binnenkwam. De Fraudehelpdesk signaleert dat criminelen in toenemende mate persoonlijke gegevens buit weten te maken waarmee ze zich overtuigend kunnen voordoen als iemand anders. .....Door kennis van persoonlijke financiële gegevens of van iemands stemgeluid zijn criminelen steeds beter in staat zich uit te geven voor een ander.'
    Bron: NOS.nl - 25-01-2021.

  • 'Nederlanders zijn voorzichtiger geworden met persoonlijke gegevens op internet. Van de internetgebruikers van 12 jaar of ouder heeft naar eigen zeggen 77 procent in 2020 de toegang tot locatiegegevens beperkt of geweigerd en stond 74 procent niet toe dat persoonlijke gegevens werden gebruikt voor commerciële doeleinden.'
    Bron: Emerce - 09-02-2021.



Zie ook: privacy, NAW (-gegevens), biometrie, vingerafdruk, gezichtsherkenning, selfiebetalen, data, Big Data, data-economie, datamining, datalek, identiteitsfraude, social engineering, gedragsrisico, kredietregistratie, profiling, Algemene verordening gegevensbescherming, Wet meldplicht datalekken, Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen, Autoriteit Persoonsgegevens, Fraudehelpdesk, European Data Protection Board, data protection officer, Europese Dag van de Privacy, Patriot Act, US Cloud Act, Big Tech, Frightful Five, surveillancekapitalisme.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter P.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet