Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Cache
 Vandaag 15-11-2019
19705 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6o/g
7excasso
8out-of-pocket kosten
9onder embargo
10Beige Book
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
14-11kraken
14-11kraakpand
14-11gerechtsdeurwaarder
14-11ontruiming
14-11kantongerecht
14-11kanton
14-11beslagvrije voet
14-11gebonden eigen vermoge...
14-11contactloos betalen
14-11Facebank
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

digitale portemonnee


Het begrip digitale portemonnee of e-wallet wordt gebruikt voor verschillende soorten (software-)technologie die consumenten helpen om betaalinformatie op te slaan en digitale transacties - onder meer in webwinkels - af te handelen.
Met een digitale portemonnee hebben gebruikers geen contant geld, fysieke bankpas of creditcard meer nodig. Betalingen worden afgehandeld met elektronische transacties en betaalmethoden, meestal met behulp van een smartphone die de betaalgegevens veilig overdraagt.

Het aanmaken van een digitale portemonnees begint normaal gesproken met de aanmelding op een bepaalde website of via een bepaalde app. Vervolgens is het account via loginnaam en wachtwoord of andere methoden voor authenticatie en autorisatie toegankelijk.
Na het aanmaken van het digitale account wordt het gekoppeld aan een bestaande bankrekening, creditcard-rekening of klantenkaart. Betalingen worden dus uiteindelijk afgeschreven van de aan het account gekoppelde rekening.
Ook is het vaak mogelijk om geld over te maken naar de digitale rekening, de digitale portemonnee.

De digitale portemonnee wordt niet alleen gebruikt voor online betalingen. Ook in fysieke winkels wordt de e-wallet gebruikt in combinatie met de mobiele telefoon (contactloos betalen of in combinatie met een pincode of QR-code).

De e-wallets zijn er in veel diverse vormen. Digitale portemonnees worden meer en meer verwerkt in sociale media-apps of merkgebonden apps van grootwinkelbedrijven. Voor de consument levert dit vaak gemak op. De aanbieder van de app is het vaak te doen om het creëren van loyaliteit (klantenbinding), het verhogen van de omzet en het vergaren van data over het consumentengedrag.

Voorbeelden van digitale portemonnees zijn PayPal, Alipay en WeChat Pay.

Engels: digital wallet, e-wallet.


Zie ook: betaling, betalingsverkeer, elektronisch betalingsverkeer, contactloos betalen, betaaldienst, betaalplatform, betalingsgevens, app, betaalapp, QR-code, data-economie, data science, datamining, betalingsgedrag, betaalgegevens, Big Tech, fintech, Apple Pay, PayPal, Alipay, WeChat Pay. Vergelijk: digitaal huishoudboekje.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter D.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet