dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
real option
Zie: reële optie. >>
 Vandaag 16-06-2021
20850 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 digitaks
3 Triple A
4 meme-aandeel
5 ouwe jongens krentenbrood
 Thema's
 Recent verbeterd
15-06geldstress
15-06verdachte transacties
15-06opkoopbescherming
15-06zelfbewoningsplicht
15-06wereldwijde minimumbel...
15-06deuro
15-06digitale euro
15-06meme-aandeel
15-06zombiebaan
15-06digitale centralebankm...
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3ouwe jongens krentenbroo...
4debt service coverage ra...
5onder embargo
6o/g
7out-of-pocket kosten
8excasso
9arm's length-beginsel
10reconciliatie

hoogfrequente data


Gegevens (data) die met een hoge frequentie worden verzameld of ververst, bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks, dagelijks, per uur, per minuut, per seconde of fracties van seconden.
Zo zijn de koersen van aandelen en valuta voorbeelden van hoogfrequente data.
Maar ook op vele andere terreinen zijn hoogfrequente data beschikbaar. Bijvoorbeeld mobiliteitsdata (zoals filenieuws), gegevens over elektriciteitsverbruik, website-statistieken en zoektermen in zoekmachines.
Door digitalisering komen er steeds meer gegevens vaak en snel beschikbaar. Van de beschikbaarheid hoogfrequente data wordt ook gebruik gemaakt bij 'nowcasting'.
Ook de Engelse term 'high-frequency data' wordt veel gebruikt, net als de term 'alternatieve data', omdat hoogfrequente data vaak niet afkomstig zijn uit de traditioneel gangbare gegevensbronnen.

Voorbeeld
'De dagelijkse batterij aan betrouwbare Covid-19 statistieken zijn van levensbelang geworden om goede modellen te maken en de pandemie succesvol te bestrijden. Ook economen kijken ernaar en gebruiken nu meer dan ooit hoogfrequente economische data om de situatie te kunnen inschatten. Door de scherpe val van de economische output en het hobbelige herstel schieten traditionele economische cijfers immers te kort om te lezen wat er aan de hand is. Door de scherpe val van de economische output en het hobbelige herstel schieten traditionele economische cijfers immers te kort om te lezen wat er aan de hand is. Zoals we de afgelopen maand hebben gemerkt, kan optimisme op korte tijd omslaan in een negatieve visie op de economische toestand en omgekeerd. De officiële data lopen tot september, ruim voordat de tweede virusgolf leidde tot nieuwe inperkingsmaatregelen. Beleidsmakers en economen hebben dus nood aan snel beschikbare cijfers die een actueler beeld geven dan de traditionele rapporten die slechts één keer per maand of kwartaal worden gepubliceerd.'
Bron: Belfius.be - 20-11-2020.

Engels: high-frequency data.


Zie ook: data, alternatieve data, nowcasting, datamining, data science, data-economie, data vendor, dataset, tijdreeks, real-time, econometrie, Big Data, mobiliteitsdata, Google Covid-19 Mobiliteitsrapport, TomTom Traffic Index, täglicher Lkw-Maut-Fahrleistungsindex, Snelle indicatoren Goederenvervoer, Weekly Activity Index. Vergelijk: alternatieve data, high frequency trading.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter H.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet