dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
voorjaarsnota
Nederland: in de voorjaarsnota informeert de minister van ... >>
 Vandaag 16-04-2024
21827 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 Dogs of the Dow
2 reconciliatie
3 FV
4 excasso
5 proprietary trading
 Thema's
 Recent verbeterd
16-04meevaller
16-04voorjaarsnota
16-04schaduwhandel
16-04Wet van Moore
16-04plakkerige inflatie
16-04onderkant van de arbei...
16-04flexibilisering van de...
16-04financiële prikkel
16-04beprijzen
16-04statiegeld
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2ouwe jongens krentenbroo...
3onder embargo
4debt service coverage ra...
5out-of-pocket kosten
6excasso
7reconciliatie
8arm's length-beginsel
9negatief eigen vermogen
10R-squared
Uw steun is hard nodig... Doneer nu

hoogfrequente data


Gegevens (data) die met een hoge frequentie worden verzameld of ververst, bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks, dagelijks, per uur, per minuut, per seconde of fracties van seconden.
Zo zijn de koersen van aandelen en valuta voorbeelden van hoogfrequente data.
Maar ook op vele andere terreinen zijn hoogfrequente data beschikbaar. Bijvoorbeeld mobiliteitsdata (zoals filenieuws), gegevens over elektriciteitsverbruik, website-statistieken en zoektermen in zoekmachines.
Door digitalisering komen er steeds meer gegevens vaak en snel beschikbaar. Van de beschikbaarheid hoogfrequente data wordt ook gebruik gemaakt bij 'nowcasting'.
Ook de Engelse term 'high-frequency data' wordt veel gebruikt, net als de term 'alternatieve data', omdat hoogfrequente data vaak niet afkomstig zijn uit de traditioneel gangbare gegevensbronnen.

Voorbeeld
'De dagelijkse batterij aan betrouwbare Covid-19 statistieken zijn van levensbelang geworden om goede modellen te maken en de pandemie succesvol te bestrijden. Ook economen kijken ernaar en gebruiken nu meer dan ooit hoogfrequente economische data om de situatie te kunnen inschatten. Door de scherpe val van de economische output en het hobbelige herstel schieten traditionele economische cijfers immers te kort om te lezen wat er aan de hand is. Door de scherpe val van de economische output en het hobbelige herstel schieten traditionele economische cijfers immers te kort om te lezen wat er aan de hand is. Zoals we de afgelopen maand hebben gemerkt, kan optimisme op korte tijd omslaan in een negatieve visie op de economische toestand en omgekeerd. De officiële data lopen tot september, ruim voordat de tweede virusgolf leidde tot nieuwe inperkingsmaatregelen. Beleidsmakers en economen hebben dus nood aan snel beschikbare cijfers die een actueler beeld geven dan de traditionele rapporten die slechts één keer per maand of kwartaal worden gepubliceerd.'
Bron: Belfius.be - 20-11-2020.

Engels: high-frequency data.


Zie ook: data, transactiedata, alternatieve data, nowcasting, datamining, data science, data-economie, data vendor, dataset, metadata, tijdreeks, real-time, econometrie, Big Data, mobiliteitsdata, Google Covid-19 Mobiliteitsrapport, TomTom Traffic Index, täglicher Lkw-Maut-Fahrleistungsindex, Snelle indicatoren Goederenvervoer, Weekly Activity Index. Vergelijk: alternatieve data, high frequency trading.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter H.
Volgend begrip:
 

Home | Doneer | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet