Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
rente bijschrijven
De situatie (vaak bij hypothecaire leningen) waarbij is ... >>
 Vandaag 14-04-2021
20719 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 Dogs of the Dow
3 o/g
4 rentmeesterschap
5 ouwe jongens krentenbrood
 Thema's
 Recent verbeterd
14-04Coinbase
14-04Coinbase Global
13-04herstructurering
13-04reorganisatie
13-04digitaal goud
13-04gesyndiceerde lening
13-04schenking met de warme...
13-04vraagprijs
13-04steward ownership
13-04rentmeester
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6onder embargo
7o/g
8out-of-pocket kosten
9excasso
10arm's length-beginsel

digitale transformatie


In algemene termen is digitale transformatie de integratie van digitale technologie in alle onderdelen van de onderneming, wat leidt tot fundamentele veranderingen in de manier waarop er gewerkt wordt en waarde wordt geleverd aan klanten/afnemers. Digitale transformatie houdt veel meer in dan alleen beschikken over technologie; de kern is het creëren van waarde door middel van technologie.
Digitale transformatie gaat in bijna alle gevallen gepaard met een verandering van de bedrijfscultuur: in een organisatie die digitale transformatie omarmt zal de status quo continu ter discussie gesteld worden, experimenteren met nieuwe werkwijzen en technieken wordt veel meer het credo, waarbij men ook zal moeten accepteren dat dit met vallen en opstaan gepaard gaat. De omschakeling betekent dat vaak afscheid genomen moet worden van reeds lang bestaande bedrijfsprocessen, ten gunste van relatief nieuwe praktijken die nog precies moeten worden gedefinieerd.

Digitale transformatie zal er voor elke organisatie wat anders uitzien, omdat organisaties nu eenmaal verschillen. De betekenis van dit begrip is overigens ook niet heel nauwkeurig afgebakend, mensen ontlenen er verschillende betekenissen aan. Het is daarnaast ook een modieuze term, een 'buzzword'.

Hoewel digitale transformatie voornamelijk in een bedrijfscontext wordt gebruikt, heeft deze ontwikkeling ook gevolgen voor andere organisaties zoals overheden, overheidsinstanties en organisaties die betrokken zijn bij het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen zoals vervuiling en vergrijzing, door gebruik te maken van een of meer van deze bestaande en opkomende technologieën.

Digitale transformatie is overigens niet hetzelfde als digitalisering, digitalisering is vaak wel een eerste stap in de richting van digitale transformatie.

Voorbeeld
'2020 is een jaar dat we nooit zullen vergeten. In het begin van 2020 verspreidde COVID-19 zich over de hele wereld en had het een enorme wereldwijde impact. Mensen werden gedwongen om vanuit huis te werken en dit had ook invloed op de digitale transformatie. In deze blog kijken we terug op de digitale transformatie in 2020 en bespreken we tien digitale transformatie trends voor 2021.'
Bron: workspace365.net - 20-11-2020.

Engels: digital transformation.


Zie ook: waardecreatie, toegevoegde waarde, platformeconomie, platformisering, blockchain, nowcasting, vierde industriële revolutie, game changer, ict, internet, app, chief digital officer. Vergelijk: digitalisering, growth hacking.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter D.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet