dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
conference call
Algemeen: een telefonische vergadering waarbij meerdere partijen ... >>
 Vandaag 30-07-2021
20940 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 Dogs of the Dow
2 transitie-inflatie
3 onder embargo
4 Federal Reserve Board
5 tapering
 Thema's
 Recent verbeterd
29-07conference call
29-07schaduwprijs
29-07prijzengeld
29-07startgeld
29-07unicorn
29-07salary-split
29-07split payments
29-07betaling
29-07betaalbedrijf
29-07Einhorn
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2ouwe jongens krentenbroo...
3debt service coverage ra...
4onder embargo
5o/g
6out-of-pocket kosten
7excasso
8arm's length-beginsel
9reconciliatie
10negatief eigen vermogen

meme-aandeel


Meme-aandelen zijn aandelen die in koers stijgen, niet vanwege de goede prestaties en 'fundamentals' van het bedrijf, maar bijvoorbeeld vanwege een hype op sociale media of online platforms. Deze aandelen zijn meestal te hoog geprijsd en kunnen in korte tijd enorme prijspieken en sterke groeispurts laten zien. De angst om de boot te missen - 'fear of missing out' (FOMO) - is een grote motivator om te kopen, terwijl bij de minste tegenwind paniekverkopen gebruikelijk zijn, wat bijdraagt tot de volatiliteit van het aandeel.
De meme-aandelen zijn vaak populair bij jongere doe-het-zelf-beleggers, die ook zeer actief zijn via internet en sociale media (millennials en generatie Z).
De term 'meme' refereert aan grappen of parodieën in de vorm van beeld (foto, video) of tekst, die zich heel snel via internet kunnen verspreiden (maar vaak ook wel snel kunnen verdwijnen).

Voorbeeld
'Het handelen in meme-aandelen lijkt meer op gokken dan op beleggen, en als je er aan mee wilt doen kun je beter naar het casino gaan. Dat stelt voormalig hedgefondsmanager Jim Cramer in gesprek met CNBC........ De gekte begon in januari, toen GameStop volop in de belangstelling stond, en recent werden AMC Entertainment en Wendy’s het doelwit van Reddit-handelaren. Zij richten hun pijlen op aandelen waarop een groter dan gemiddeld aantal shortposities uitstaan, om zo een short squeeze te bewerkstelligen als de koers stijgt. Als dat gebeurt, moeten shorters namelijk hun geleende aandelen tegen een hogere prijs terugkopen.'
Bron: belegger.nl - 11-06-2021.

Engels: meme stocks.


Zie ook: hoax, trol, nepnieuws, noise, rumourtrage, speculeren, gokken, speculatief, speculant, doe-het-zelf-belegger, internetbeleggen, beleggingsapp, beleggersforum, WallStreetBets, koersmanipulatie, koersorkestratie, whisper number, rumourtrage, short selling, pump and dump, momentum, beursgoeroe, influencer, financefluencer. Vergelijk: fundamentele analyse, waardeaandeel, dividendaandelen, weduwen- en wezenaandeel, micro cap, small cap, pennystock, jojo-aandeel, emotieaandeel.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter M.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet