dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Begrip van de Dag | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Volg ons op Twitter
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
macrocijfer
Een publicatie (een indicator) die iets zegt over de ... >>
 Vandaag 28-05-2022
21316 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 Options Price Reporting ...
2 middeninkomen
3 bodembel
4 Conjunctuurenquête Neder...
5 rights issue
 Thema's
 Recent verbeterd
27-05macrocijfer
25-05bodembel
25-05AAII Investor Sentimen...
25-05kredietverliezen
25-05Tax Governance Code
25-05vennootschapsbelasting
25-05TED
25-05TED talk
25-05fringe benefit
25-05bijzondere beloningen
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1Dogs of the Dow
2debt service coverage ra...
3onder embargo
4out-of-pocket kosten
5excasso
6arm's length-beginsel
7reconciliatie
8negatief eigen vermogen
9R-squared
10exploitatiekosten
Uw steun is hard nodig... Doneer nu

meme-aandeel


Meme-aandelen zijn aandelen die in koers stijgen, niet vanwege de goede prestaties en 'fundamentals' van het bedrijf, maar bijvoorbeeld vanwege een hype op sociale media of online platforms. Deze aandelen zijn meestal te hoog geprijsd en kunnen in korte tijd enorme prijspieken en sterke groeispurts laten zien. De angst om de boot te missen - 'fear of missing out' (FOMO) - is een grote motivator om te kopen, terwijl bij de minste tegenwind paniekverkopen gebruikelijk zijn, wat bijdraagt tot de volatiliteit van dergelijke aandelen.
De meme-aandelen zijn vaak populair bij jongere doe-het-zelf-beleggers, die ook zeer actief zijn via internet en sociale media (millennials en generatie Z).
De term 'meme' refereert aan grappen of parodieën in de vorm van beeld (foto, video) of tekst, die zich heel snel via internet kunnen verspreiden (maar vaak ook wel snel kunnen verdwijnen).

Voorbeeld
'Het handelen in meme-aandelen lijkt meer op gokken dan op beleggen, en als je er aan mee wilt doen kun je beter naar het casino gaan. Dat stelt voormalig hedgefondsmanager Jim Cramer in gesprek met CNBC........ De gekte begon in januari, toen GameStop volop in de belangstelling stond, en recent werden AMC Entertainment en Wendy’s het doelwit van Reddit-handelaren. Zij richten hun pijlen op aandelen waarop een groter dan gemiddeld aantal shortposities uitstaan, om zo een short squeeze te bewerkstelligen als de koers stijgt. Als dat gebeurt, moeten shorters namelijk hun geleende aandelen tegen een hogere prijs terugkopen.'
Bron: belegger.nl - 11-06-2021.

Engels: meme stocks.


Zie ook: meme, hoax, trol, nepnieuws, noise, rumourtrage, speculeren, gokken, speculatief, speculant, doe-het-zelf-belegger, internetbeleggen, beleggingsapp, beleggersforum, WallStreetBets, koersmanipulatie, koersorkestratie, whisper number, rumourtrage, short selling, pump and dump, momentum, beursgoeroe, influencer, financefluencer, meme lords. Vergelijk: fundamentele analyse, waardeaandeel, dividendaandeel, weduwen- en wezenaandeel, micro cap, small cap, pennystock, jojo-aandeel, swing stock, emotieaandeel.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter M.
Volgend begrip:
 

Home | Doneer | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet