Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
supermajors
 Vandaag 29-03-2020
19979 begrippen & definities
 Trending begrippen
1 International Bank Accou...
2 AFM-mannetje
3 transferunie
4 A- en B-aandelen Royal D...
5 Dogs of the Dow
 Thema's
 Recent verbeterd
28-03circuit breaker
28-03supermajors
28-03dividend
28-03open economie
28-03productieketen
28-03ontsparen
28-03consumptieve besteding...
27-03exogeen
27-03endogeen
27-03coronacrisis
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6o/g
7onder embargo
8out-of-pocket kosten
9excasso
10arm's length-beginsel

coronakredieten


België: om de financiering aan gezinnen, zelfstandigen en bedrijven tijdens de coronacrisis niet te belemmeren, heeft de Belgische federale regering op initiatief van de minister van Financiën Alexander De Croo en met ondersteuning van de Nationale Bank van België (NBB), een overeenkomst uitgewerkt met de financiële sector, bedoeld om de economie zo goed mogelijk draaiende te houden. In de pers wordt gesproken over 'coronakredieten'.

Deze overeenkomst van 22 maart 2020 bestaat uit twee pijlers:

  1. Zes maanden langere betalingstermijn - De financiële sector engageert zich om levensvatbare niet-financiële bedrijven en zelfstandigen evenals hypothecaire kredietnemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis uitstel van betaling te geven tot en met 30 september 2020 zonder aanrekening van kosten.

  2. en:

  3. De mogelijkheid om een overbruggingskrediet te krijgen voor 12 maanden - De federale overheid zal een garantieregeling met een totaal waarborgbedrag van 50 miljard euro activeren voor alle nieuwe kredieten en kredietlijnen met een maximale looptijd van 12 maanden, die banken verstrekken aan levensvatbare niet-financiële bedrijven en zelfstandigen.


In de eerste fase van de regeling zullen alle verliezen door de financiële sector worden gedragen. Wanneer België echter te maken krijgen met een zeer uitzonderlijke, langdurige economische crisis, neemt de overheid een stuk van de kosten op zich.

Alle details: website NBB.

Voorbeeld
'Nationale Bank en De Croo wringen banken arm om voor 50 miljard euro coronakredieten - De Nationale Bank en Financiën hebben de banken de arm omgewrongen om de meeste verliezen op te vangen van een kredietpakket van 50 miljard euro voor door corona getroffen zelfstandigen en bedrijven. Bedrijven én particulieren krijgen ook tijdelijk uitstel van betaling aan banken. De NBB en De Croo waren helder: we hebben de banken gered in 2008, nu moeten de banken de economie redden. De banken vrezen verzwakt uit de crisis te komen.'
Bron: Standaard.be - 22-03-2020.


Zie ook: coronacrisis, recessie, stagnatie, krediet, kredietlijn, betalingstermijn, uitstel van betaling, overbruggingskrediet, garantie, big bazooka. Vergelijk: coronafonds.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter C.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet