dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Environmental Kuznets Curve
 Vandaag 24-06-2019
19252 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8o/g
9Beige Book
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
24-06vereist eigen vermogen
24-06minimaal vereist eigen...
24-06kritieke dekkingsgraad
24-06kritische dekkingsgraa...
24-06IMO
24-06Internationale Maritie...
24-06countervailing power
24-06tegenmacht
24-06Piketty, Thomas
24-06milieu
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

structurer


Een persoon die gestructureerde producten ontwikkelt. Deel hiervan is het vooraf specificeren van de kasstromen die het product op bepaalde momenten genereert c.q. zou kunnen genereren, welke 'trigger-events' leiden tot al dan niet uitbetaling, enzovoorts.
Het gestructureerde product zelf is weer een combinatie van verschillende producten zoals obligaties en afgeleide instrumenten (derivaten). Ook zijn er meestal boekhoudkundige, juridische of fiscale trucs in de producten ingebouwd.

De structurer bouwt ook financiële rekenmodellen om het gedrag van die producten na te kunnen bootsen, hetgeen weer belangrijk is voor het risicobeheer.

Voorbeeld
'Dus wat doet een ‘structurer’? Simpel gezegd is het financieel maatwerk met complexe contracten en derivaten. Een insider vergeleek ze met geheel verzorgde vakanties: „Je kunt natuurlijk zelf de beste deals gaan zoeken voor je hotel, ticket, rondreis, etcetera. Maar net zoals de meeste toeristen dat overlaten aan een gespecialiseerd reisbureau, zo laten de meeste klanten het over aan hun bank om de meest optimale combinatie van financiële instrumenten te vinden.”
Roger legde uit: „Al dat gedoe in Griekenland, waarbij zakenbanken de regering hielpen bij het oplappen van hun begroting door allerlei schulden te verbergen – dat was een typische klus voor structurers. Andere mogelijkheid is dat een groot bedrijf meer belasting moet betalen wanneer het een aandelenpakket langer dan twaalf maanden in bezit heeft. Met een derivaat kun je zo’n bedrijf helpen om minder belasting te betalen.”'
Bron: Joris Luyendijk: Liegen uit inhaligheid, NRC.nl - 05-04-2012.


Zie ook: gestructureerde producten, financial engineer, quant, raccoon, rocket scientist, kasstroom, model, optiemodel, packaged retail investment products, special products, op maat gemaakt, building block approach, Prime Finance, eurocrisis, kredietcrisis.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter S.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet